Aandrijfoplossingen voor Robotica

De compacte borstelloze gelijkstroommotoren en elektronica van Allied Motion zijn ontworpen voor robotapparatuur in een breed spectrum van toepassingen. Van chirurgische robots tot IED-verwijderingsrobots tot geautomatiseerde robots voor Material Handling. Zowel de medische markten als de auto-industrie vertrouwen steeds meer op geautomatiseerde processen en het inzetten van robots om menselijke mankracht te ondersteunen.

Om te voldoen aan de hoge eisen van deze industrieën op het gebied van kwaliteit, precisie en ook veiligheid, moeten aandrijfoplossingen voor robotica overtuigen door compacte motorontwerpen, dynamisch gedrag, hoge koppel-gewichtsverhouding en uitmuntende efficiëntie met betrekking tot snelheid en koppel. De vraag naar motoren met holle as neemt toe voor robotarm- en gewrichtstoepassingen, omdat dit speciale motorontwerp ervoor zorgt dat kabels door de motor gaan.

Allied Motion is altijd op zoek naar het ontwikkelen van toekomstige markten, daarom is onlangs de KinetiMax HPD-serie gelanceerd, die het meest geschikt is voor robotica en automatisering toepassingen.