Allied Motion

Motion Solutions That Change the Game

Allied Motion Nederland is een van de zes Allied Motion Technology Units binnen de internationale Allied Motion Group. 

De geschiedenis van de Nederlandse fabriek gaat terug tot 1939, toen beter bekend als Johan de Witt. Het bedrijf was actief in de militaire sector en werd gekocht door Philips. Begin jaren zestig begon Philips in Dordrecht motoren te produceren, aanvankelijk asynchrone motoren en later synchrone en gelijkstroommotoren. In de jaren 80 werd begonnen met de productie van motoren voor videorecorders en cd-spelers. In 1997 verkocht Philips dit deel van zijn bedrijf aan Premotec. Sindsdien is het bedrijf begonnen met het produceren van kleine precisiemotoren, evenals borstel- en borstelloze motoren voor de industriële markt. In 2004 werd het bedrijf uiteindelijk overgenomen door Allied Motion. Momenteel werken er ongeveer 120 werknemers op ongeveer 2600 m².

Allied Motion Technologies Inc. is een wereldwijd bedrijf dat precisie- en speciale motion control-componenten en -systemen ontwerpt, produceert en verkoopt die in een breed scala van industrieën worden gebruikt. Hoewel we een zeer brede basis van industrieën bedienen, zijn onze primaire doelmarkten de auto-, medische, lucht- en ruimtevaartsector, defensie, elektronica en industriële markten. Onze producten en oplossingen ondersteunen een breed scala aan toepassingen in deze markten. Onze producten omvatten borstel- en borstelloze gelijkstroommotoren, borstelloze servo- en koppelmotoren, kernloze gelijkstroommotoren, geïntegreerde borstelloze motoraandrijvingen, motor reductoren, tandwieloverbrengingen, modulaire digitale servo aandrijvingen, motion controllers, incrementele en absolute optische encoders, en bijbehorende motion control-gerelateerde producten.

We richten ons primair op motion control-toepassingen en staan ​​wereldwijd bekend om onze expertise in elektromagnetische, mechanische en elektronische bewegingstechnologie. 

Andere Allied Motion Technology Units zijn gevestigd in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Europa en Azië. We hebben ook drie Allied Motion Solution Centers die voor onze klanten geïntegreerde motion control-oplossingen creëren die verschillende Allied Motion-producten bevatten om een ​​uniek ontworpen oplossing te creëren voor de toepassingen van onze klanten.

Als je meer wilt weten over Allied Motion Technologies Inc., klik dan hier:

meer over ALLIED MOTION

Certificeringen van kwaliteitsmanagementsystemen

  • International Standards Organization (ISO) 9001 – Kwaliteitsmanagementsysteem